Kuřecí maso se žampiony a pomeranči
Suroviny
- 200 g Cibule
- 80 g Olej olivový
- 100 g Pomeranče
- 12 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 900 g Žampiony čerstvé
- 450 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 30 g Paprika mletá sladká
- 80 g Olivy nakládané
- 1600 g Kuřecí stehna
- 80 g Rozinky tmavé
- 750 ml Víno bílé
- 30 ml Citronová šťáva
- 40 ml Pomerančová šťáva
- 4 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 638 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 35 g
- Sodík 989 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 166 mg
- Draslík 1105.2 mg
- Vláknina 8577.5 mg
- Vitamín A 8577.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.8 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, pomeranč omyjeme, pokrájíme na tenké plátky, které rozčtvrtíme. Žampiony nakrájíme na plátky. V hrnci rozpálíme olej, přiložíme osolená a opepřená kuřecí stehna, osmažíme ze všech stran. Stehna vyjmeme, do oleje vsypeme cibuli, orestujeme, k cibuli vrátíme stehna, podlijeme bílým vínem, přidáme česnek, plátky oliv, žampiony, pomeranč, scezená rajčata, rozinky, přilijeme pomerančovou a citronovou šťávu, osolíme i opepříme podle chuti, přidáme mletou papriku, hrnec zakryjeme a hodinu dusíme.
-
2
Během dušení se maso oddělí od kostí, vyndáme je, kuřecí pokrm rozdělíme na talíře a podáváme.