Pečené houby s fazolovým salátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 15 g Petržel - nať
  • 90 g Paprika červená
  • 15 g Máta
  • 400 g Fazole bílé sterilované
  • 90 ml Olej olivový
  • 15 ml Citronová šťáva
  • 8 ks Žampiony čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 446 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 93 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 2185.9 mg
  • Vláknina 21597.8 mg
  • Vitamín A 21597.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Kloboučky hub dáme na plech, pokapeme olejem, posypeme česnekem, solíme a opepříme. Cibuli, papriku pokrájíme na plátky. Petrželku a mátu nasekáme najemno.

  • 2

    Houby dáme péct při 200°C na 15 minut. Fazole smícháme s paprikou, cibulí, petrželkou, mátou, zbylým olejem a citronovou šťávou. Salát servírujeme společně s pečenými houbami.

Komentáře k receptu