Těstoviny farfalle s pórkem a žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 504 kcal
- Sacharidy 105 g
- Tuky 2 g
- Sodík 245 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 104 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 522 mg
- Vláknina 14266 mg
- Vitamín A 14266 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.7 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny dáme vařit do hrnce s osolenou vařící vodou.
-
2
Žampiony očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pórky opláchneme studenou vodou a nakrájíme na tenká kolečka.
-
3
Uvařené těstoviny slijeme a necháme je okapat.
-
4
Ve velké pánvi rozehřejeme olej a doměkka v něm osmažíme nakrájenou cibuli, česnek a kolečka pórku. Potom k zelenině přimícháme žampiony a vše pod pokličkou 5 minut dusíme. Nakonec do pánve přidáme uvařené okapané těstoviny.
-
5
V míse rozmícháme solamyl se 2 lžícemi vody na hladkou kaši, do které pak ještě přidáme sójovou omáčku a med. Směsí přelijeme těstoviny se zeleninou, vše důkladně promícháme, prohřejeme, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.