Těstovinový koláč se žampiony a paprikou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 g Máslo čerstvé
  • 250 g Těstoviny konzumní
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 l Voda pitná
  • 1.5 dl Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
  • 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 499 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 364 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 216 mg
  • Draslík 257.7 mg
  • Vláknina 2406 mg
  • Vitamín A 2406 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě podle návodu na obalu al dente, poté je scedíme, vrátíme do hrnce, promícháme s třetinou množství másla a rozložíme je do vymazané dortové formy s oddělitelným dnem.

  • 2

    Papriku podélně rozkrojíme, odstraníme z ní jádřinec, opláchneme ji studenou vodou a nakrájíme na tenké proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Žampiony očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme je na plátky.

  • 3

    V nízkém hrnci rozehřejeme zbylé máslo a necháme v něm zesklovatět cibuli. Pak přidáme nakrájené žampiony a papriku a vše za stálého míchání krátce - přibližně 2 až 3 minuty - smažíme. Zeleninu dáme do formy na uvařené těstoviny.

  • 4

    V míse ušleháme vejce, smetanu a mléko, směs ochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí, nalijeme ji do formy a vše posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 5

    Koláč pečeme přibližně 40 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů, dokud neztuhne náplň a sýr nemá zlatavou barvu. Pak koláč opatrně vyndáme z formy, rozkrájíme na porce, dáme na servírovací talíře a podáváme.

Komentáře k receptu