Těstoviny Cannelloni plněné zeleninovou směsí a zapečené s rajčatovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 340 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 19 g
- Sodík 620 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 39.5 mg
- Draslík 737.1 mg
- Vláknina 10104 mg
- Vitamín A 10104 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.8 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pórek očistíme, omyjeme studenou vodou a nakrájíme na malé kousky. Žampiony očistíme, omyjeme studenou vodou a okapané nakrájíme na malé kousky. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Špenát rozmrazíme a nakrájíme na kousky. Sterilovaná rajčata rozkrájíme nadrobno. Bazalku opláchneme vodou a najemno ji nasekáme. Mozarellu nakrájíme na plátky.
-
2
Ve velké pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a 2 až 3 minuty v něm opékáme nakrájený lilek. Pak do pánve přidáme špenát a polovinu prolisovaného česneku, nakrájené žampiony, okmínujeme, opepříme, osolíme, promícháme a vše smažíme další přibližně 3 minuty.
-
3
Těstovinové trubičky Cannelloni naplníme směsí z pánve a rozložíme je do vymazané zapékací mísy.
-
4
V nízkém hrnci rozehřejeme zbývající olej a krátce v něm osmažíme cibuli a zbylý česnek. Pak přimícháme rajčata s bazalkou, dochutíme pepřem a solí a vše necháme 5 minut vařit.
-
5
Rajčatovou omáčkou přelijeme připravené naplněné těstoviny v zapékací míse, nahoru rozložíme plátky Mozarelly a dáme zapékat do trouby, předehřáté na 180 stupňů přibližně na 20 minut, dokud se sýr neroztaví a nemá zlatavou barvu.
-
6
Zapečené plněné Cannelloni s pórkem rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.