Těstovinové lívance se zeleninou
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 100 g Žampiony čerstvé
- 25 g Mouka pšeničná hladká
- 350 g Těstoviny Vermicelli
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Pórek
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks Paprika červená
- 2 ks Kukuřice
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 1.5 dl Smetana 16% (pochoutková)
- 2.22 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 742 kcal
- Sacharidy 122 g
- Tuky 26 g
- Sodík 289 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 115 g
- Cholesterol 217.8 mg
- Draslík 336.9 mg
- Vláknina 14049.8 mg
- Vitamín A 14049.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.4 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriku podélně rozkrojíme, odstraníme z ní jadřinec, opláchneme ji studenou vodu a nakrájíme na malé kostičky. Pórek očistíme, opláchneme vodou a nakrájíme na kolečka. Očistěné a omyté žampiony nakrájíme na plátky.
-
2
Klasy kukuřice uvaříme v 300 ml mírně osolené vody, pak je ochladíme studenou vodou, okrájíme z nich zrna a necháme je okapat.
-
3
Do hrnce s osolenou vroucí zbylou vodou dáme vařit těstoviny. Těstoviny uvařené podle návodu na obalu al dente scedíme, necháme okapat a vrátíme zpět do hrnce.
-
4
V pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla a krátce v něm osmažíme nakrájenou papriku.
-
5
V míse ušleháme vajíčka, smetanu a mouku. Pak přidáme zrna kukuřice a kostičky osmažené papriky, podle chuti opepříme a osolíme. Směs přendáme do hrnce k těstovinám a vše důkladně promícháme.
-
6
Zbývající máslo a 2 lžíce oleje rozehřejeme v pánvi a smažíme v ní z obou stran dozlatova lívanečky, které vytváříme z připravené těstovinné směsi.
-
7
V druhé pánvi rozehřejeme zbývající olej a krátce v něm osmažíme kolečka pórku a plátky žampionů.
-
8
Upečené lívanečky rozložíme na servírovací talíře, přidáme k nim osmažený pórek se žampiony a podáváme.