Těstoviny se žampiony a oříšky
Suroviny
- 20 g Sýr Parmezán
- 400 g Těstoviny konzumní
- 200 g Špenát mražený
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 4 ks Žampiony čerstvé
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 2 dl Víno bílé
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Oříšky piniové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 610 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 16 g
- Sodík 300 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 3.4 mg
- Draslík 924.4 mg
- Vláknina 6512.8 mg
- Vitamín A 6512.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Žampiony očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na tenké plátky. Špenát rozmrazíme a nakrájíme na menší kousky. Sýr nahrubo nastrouháme.
-
2
V hrnci s osolenou vroucí vodou uvaříme těstoviny al dente.
-
3
Ve větší pánvi rozehřejeme olej a krátce v něm osmahneme prolisovaný česnek a nakrájenou cibuli. Pak přidáme žampiony a vše za stálého míchání ještě přibližně 3 minuty smažíme. Potom do pánve přidáme nakrájený špenát a směs smažíme ještě další 3 minuty. Do pánve přilijeme víno, přisypeme oříšky, podle chuti opepříme a osolíme a krátce povaříme.
-
4
Uvařené těstoviny slijeme, necháme je krátce okapat, rozdělíme je na servírovací talíře, přelijeme omáčkou se zeleninou, žampiony a oříšky, posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.