Svíčková ála Stroganov

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí svíčková
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 200 ml Masový vývar
  • 1 kávová lžička Hořčica plnotučná Malva
  • 2 ks Cibule
  • 0.5 ks Citrony
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 462 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 2462 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 94.7 mg
  • Draslík 951.2 mg
  • Vláknina 8316 mg
  • Vitamín A 8316 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.8 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme cibuli a nasekáme nadrobno. Očistíme žampiony a pokrájíme je na lupínky. Nakrájíme okurky na plátky a na nudličky.

  • 2

    Maso na svíčkovou pokrájíme nejdřív na asi 1 centimetr silné plátky a potom na centimetr široké nudličky. Osolíme je a opepříme.

  • 3

    Rozehřejeme v pánvi olej a nudličky masa na něm zprudka opečeme. Hotové vyndáme z pánve.

  • 4

    Slijeme tuk z pánve, vložíme na ni máslo a cibuli se žampiony. Zaprášíme moukou a ještě znovu opečeme. Zalijeme vývarem, počkáme, dokud nezačne vřít a potom přidáme smetanu. Za stálého míchání necháme trochu odpařit.

  • 5

    Pak do omáčky vrátíme maso, přidáme okurky a hořčici. Okyselíme podle chuti šťávou z poloviny citronu.

Komentáře k receptu