Svíčková ála Stroganov
Suroviny
- 600 g Hovězí svíčková
- 20 g Máslo čerstvé
- 250 g Žampiony čerstvé
- 200 g Zakysaná smetana
- 200 ml Masový vývar
- 1 kávová lžička Hořčica plnotučná Malva
- 2 ks Cibule
- 0.5 ks Citrony
- 2 ks Okurky nakládané
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 3 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 462 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 23 g
- Sodík 2462 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 94.7 mg
- Draslík 951.2 mg
- Vláknina 8316 mg
- Vitamín A 8316 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.8 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme cibuli a nasekáme nadrobno. Očistíme žampiony a pokrájíme je na lupínky. Nakrájíme okurky na plátky a na nudličky.
-
2
Maso na svíčkovou pokrájíme nejdřív na asi 1 centimetr silné plátky a potom na centimetr široké nudličky. Osolíme je a opepříme.
-
3
Rozehřejeme v pánvi olej a nudličky masa na něm zprudka opečeme. Hotové vyndáme z pánve.
-
4
Slijeme tuk z pánve, vložíme na ni máslo a cibuli se žampiony. Zaprášíme moukou a ještě znovu opečeme. Zalijeme vývarem, počkáme, dokud nezačne vřít a potom přidáme smetanu. Za stálého míchání necháme trochu odpařit.
-
5
Pak do omáčky vrátíme maso, přidáme okurky a hořčici. Okyselíme podle chuti šťávou z poloviny citronu.