Lasagne s houbami a špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 50 g Sýr Gorgonzola
  • 200 g Sýr Čedar
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 500 g Lasagne
  • 400 g Špenát mražený
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Bazalka
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1071 kcal
  • Sacharidy 110 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 730 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 113.5 mg
  • Draslík 219.2 mg
  • Vláknina 1146.8 mg
  • Vitamín A 1146.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    Žampiony očistíme, omyjeme studenou vodou a okapané je nakrájíme také na plátky. Špenát necháme rozmrazit, povaříme v mírně osolené vodě a nakrájíme na malé kousky.

  • 3

    Sýry každý samostatně nastrouháme najemno.

  • 4

    Plátky lasagní dáme do vařící osolené vody a krátce je necháme vařit, aby změkly, ale zůstaly pevné.

  • 5

    V pánvi rozehřejeme polovinu másla a osmahneme v něm nakrájený česnek a houby. Potom přimícháme nakrájený uvařený špenát a většinu nastrouhaného Čedaru, vše dochutíme bazalkou, pepřem a solí a odstavíme.

  • 6

    Z nízkém hrnci rozehřejeme většinu zbývajícího másla a vmícháme do něj mouku, přilijeme horké mléko a přimícháme Gorgonzolu, vše opepříme, osolíme.

  • 7

    Zapékací mísu vytřeme zbývajícím máslem, na dno rozprostřeme polovinu směsi hub a špenátu, přikryjeme ji vrstvou lasagní a přelijeme omáčkou. Pak opět dáme špenát s houbami a lasagne, vše posypeme zbylým Čedarem a dáme péct na přibližně 30 minut do trouby, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů.

  • 8

    Zapečené zlatavé lasagne rozdělíme na servírovací talíře a podáváme teplé.

Komentáře k receptu