Těstoviny Tagliatelle s česnekovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 200 g Špenát mražený
  • 500 g Tagliatelle
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 605 kcal
  • Sacharidy 96 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 210 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 2.6 mg
  • Draslík 265.3 mg
  • Vláknina 2394.8 mg
  • Vitamín A 2394.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jarní cibulky očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na kolečka. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Žampiony očistíme, opláchneme vodou a nakrájíme na plátky. Špenát rozmrazíme, vymačkáme z něj přebytečnou tekutinu a nakrájíme ho na malé kousky. Bazalku opláchneme vodou a nasekáme ji najemno.

  • 2

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě tak, aby byly měkké, ale zároveň pevné. Uvařené scedíme a necháme v sítu okapat.

  • 3

    Ve velké pánvi rozehřejeme olej a krátce v něm osmažíme nakrájemné cibulky a česnek. Pak přidáme žampiony a dusíme je pod pokličkou přibližně 5 minut doměkka. Do pánve potom přimícháme špenát a měkký sýr, který necháme roztavit. Přilijeme smetanu, vše mícháme a prohříváme. Do směsi v pánvi nakonec přidáme uvařené těstoviny, vše důkladně promícháme a dochutíme pepřem a solí.

  • 4

    Těstoviny s omáčkou rozdělíme na servírovací talíře, posypeme je jemně nasekanou bazalkou a podáváme s pečivem.

Komentáře k receptu