Těstoviny s hovězím masem, paprikou a žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Nudle vaječné
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 400 g Hovězí maso zadní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 dl Víno červené
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 598 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 283 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 142 mg
  • Draslík 467 mg
  • Vláknina 9181 mg
  • Vitamín A 9181 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jarní cibulky očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme je na kolečka. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Papriku podélně rozřízneme, odstraníme z ní jádřinec, omyjeme ji studenou vodou a nakrájíme nadrobno. Malé žampiony opláchneme vodou a necháme je okapat.

  • 2

    Hovězí maso omyjeme vodou, osušíme a nakrájíme na tenké proužky, které naklepeme, opepříme a osolíme.

  • 3

    Těstoviny dáme vařit do hrnce s mírně osolenou vodou.

  • 4

    Ve větší pánvi rozehřejeme olej a krátce v něm za stálého míchání opečeme nakrájenou cibulku a prolisovaný česnek. Zeleninu mírně posypeme zázvorem. Pak do pánve přidáme nakrájenou papriku, žampiony a proužky masa, opepříme a osolíme, promícháme a za stálého míchání vše smažíme přibližně 5 minut. Do pánve potom přilijeme sójovou omáčku a víno a pod pokličkou vše dusíme, až je maso měkké. Pokud je omáčka příliš řídká, necháme ji vařit, až zhoustne.

  • 5

    Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat, promícháme je s masovou směsí v pánvi. Pak vše rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.

Komentáře k receptu