Nudličky z krůtího masa na houbách
Suroviny
- 600 g Krůtí prsa
- 20 g Máslo čerstvé
- 50 g Petržel - nať
- 200 g Žampiony čerstvé
- 50 g Estragon
- 200 ml Smetana 16% (pochoutková)
- 125 ml Vývar drůbeží
- 4 ks Šalotka
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř bílý
- 2 cl Dolin - Vermouth
- 1 polévková lžíce Hořčice
- 0.26 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 591 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 26 g
- Sodík 338 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 128.5 mg
- Draslík 1622.4 mg
- Vláknina 4174.8 mg
- Vitamín A 4174.8 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krůtí prsa omyjeme a osušíme. Pokrájíme je na asi 1 cm silné plátky a ty potom ještě přes vlákno na nudličky. Krůtí nudličky osolíme a opepříme.
-
2
Očistíme houby a pak je nakrájíme na čtvrtky nebo na plátky. Šalotky oloupeme a pokrájíme na kostičky.
-
3
Připravíme si velkou pánev. Vlijeme na ni olej a rozpálíme ho. Vhodíme na něj krůtí nudličky a zprudka je na pánvi opečeme. Pak je vyjmeme z pánve.
-
4
Do pánve vložíme máslo a nasypeme na kostičky nasekanou šalotku. Jakmile zesklovatí, přidáme k ní žampiony a nasekaný estragon. Dusíme doměkka.
-
5
Zalijeme vermutem, vývarem a smetanou. Vaříme, dokud se omáčka neodpaří a nezhoustne. Pak do ní vložíme krůtí nudličky, zamícháme hořčici, osolíme a opepříme. Na závěr přidáme i sekanou petrželku. Podáváme.