Těstoviny s klobásou, houbami a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 220 g Žampiony čerstvé
  • 120 g Klobása Chorizo
  • 700 g Těstoviny Vermicelli
  • 125 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 856 kcal
  • Sacharidy 137 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 333 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 137 g
  • Cholesterol 23 mg
  • Draslík 148 mg
  • Vláknina 13790.2 mg
  • Vitamín A 13790.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony očistíme, omyjeme a okapané nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a najemno ho nasekáme. Chilli papričku rozřízneme, zbavíme jadérek, omyjeme studenou vodou a také ji najemno nakrájíme.

  • 2

    Klobásy nakrájíme na tenká kolečka. Sýr nastrouháme nahrubo.

  • 3

    V hrnci s dostatečným množstvím osolené vody uvaříme těstoviny, pak je scedíme a okapané dáme do větší nahřáté mísy.

  • 4

    Ve velké pánvi rozehřejeme olej a krátce na něm osmahneme nakrájený česnek. Pak do pánve přidáme nakrájené klobásky a nakrájené žampiony a za stálého míchání je opékáme přibližně 4 až 5 minut. Do pánve k směsi potom vmícháme nakrájenou chilli papričku a vše necháme ještě krátce prohřát.

  • 5

    Směs z pánve přendáme do mísy s těstovinami, dochutíme pepřem a solí, promícháme, rozdělíme na servírovací talíře, posypeme jemně nakrájenou petrželkou a sýrem a podáváme.

Komentáře k receptu