Thajská polévka s tofu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 627 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 50 g
- Sodík 1302 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 4.5 mg
- Draslík 615.5 mg
- Vláknina 10198 mg
- Vitamín A 10198 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.7 mg
- Vitamín E 4.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žampiony nakrájíme na plátky, tofu na kostičky. Cibulku omyjeme a pokrájíme na kolečka. Opláchnutý koriandr natrháme na menší kousky.
-
2
Olej rozpálíme v hrnci, přidáme houby a smažíme 3 minuty. Přidáme karí pastu a necháme 1 minutu prohřát. Poté vmícháme vývar, kokosové mléko, rybí omáčku, šťávu z limetky, tofu a cibulku. Přiklopené vaříme 5 minut.
-
3
Polévku servírujeme ozdobenou koriandrem.