Houbový salát s parmezánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 362 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 32 g
- Sodík 427 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 15.3 mg
- Draslík 521.5 mg
- Vláknina 3894.8 mg
- Vitamín A 3894.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žampiony očistíme a pokrájíme na plátky. Pažitku omyjeme a pokrájíme na jemné kousky. Sýr nastrouháme.
-
2
Pánev rozpálíme a opražíme na ní piniové oříšky. Poté je z pánve vyjmeme a dáme stranou. Do pánve přidáme olej, ocet a hořčici. Za stálého míchání povaříme minutu, poté přidáme žampiony, dobře promícháme. Přisypeme oříšky a pažitku, osolíme a opepříme. Krátce prohřejeme. Poté salát rozdělíme na talíře a posypeme strouhaným sýrem.