Kachní prsa se špenátem a žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 290 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 10 g
- Sodík 1188 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 115.9 mg
- Draslík 995.9 mg
- Vláknina 10692.5 mg
- Vitamín A 10692.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.5 mg
- Vitamín E 4.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 253.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do rendlíku vložíme částečně rozmražený špenát, osolíme, opepříme a velmi zvolna vaříme asi 20 minut, až se veškerá voda úplně odpaří. Přilijeme sojové mléko, promícháme a povaříme dohusta. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, zakápneme citronovou šťávou a přivedeme k varu. Přidáme celé mmenší žampiony a 1 minutu povaříme. Hrnec odstavíme a žampiony necháme v horké vodě ještě 10 minut dojít. Potom je scedíme a necháme okapat.
-
2
Kachní prsa nakrájíme na silnější proužky, osolíme, opepříme, vložíme do pánve s rozehřátým olejem, přidáme kousek másla, osmahneme, přisypeme hnědý cukr, zakápneme citronovou šťávou a mícháme, aby se maso obalilo v karamelu.
-
3
Kachní maso upravíme na talíře, doplníme špenátem, do kterého nastojato vmáčkneme žampiony.