Hovězí svíčková na žampionech
Suroviny
- 100 g Cibule
- 15 g Hořčice
- 300 g Hovězí svíčková
- 30 g Máslo čerstvé
- 200 g Žampiony - sterilované
- 8 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 20 g Petržel kudrnka
- 20 g Protlak rajčatový
- 80 ml Smetana 16% (pochoutková)
- 15 ml Citronová šťáva
- 25 ml Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 557 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 32 g
- Sodík 2067 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 101 mg
- Draslík 796.9 mg
- Vláknina 7740 mg
- Vitamín A 7740 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme na másle, přidáme okapané plátky nakládaných žampionů, podle chuti osolíme, opepříme a dusíme doměkka.
-
2
Maso nakrájíme na tenčí plátky, v pánvi na rozpáleném oleji osmažíme z obou stran dozlatova. K masu přidáme cibuli s žampiony, zakápneme citronovou šťávou, přidáme hořčici, rajčatový protlak, krátce orestujeme a přilijeme smetanu. Provaříme, promícháme a odstavíme.
-
3
Pokrm rozdělíme na talíře, ozdobíme snítkou petrželky a podáváme.