Gratinované brambory s houbami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 282 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 10 g
- Sodík 87 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 20.8 mg
- Draslík 1240.7 mg
- Vláknina 13842.2 mg
- Vitamín A 13842.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Poté uvaříme doměkka ve směsi mléka a bílého vína, kterou jsme opepřili a osolili.
-
2
Žampiony očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a prolisujeme.
-
3
V pánvi rozehřejeme trochu másla, přimícháme k němu prolisovaný česnek a za občasného míchání v něm orestujeme do změknutí nakrájené houby. Houby i se šťávou přimícháme do hrnce k uvařeným bramborám a vše přendáme do máslem vymazané zapékací mísy.
-
4
Mísu vložíme do trouby, předehřáté na 200 stupňů, zapékáme přibližně 40 minut, nebo dokud se na povrchu nevytvoří zlatohnědá kůrka.