Grilované klobásy ve vinné marinádě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 591 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 35 g
- Sodík 214 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 548 mg
- Vláknina 3196.3 mg
- Vitamín A 3196.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z očištěných žampionů odkrojíme nohy, žampiony rozpůlíme, klobásy po obvodu několikrát propícháme. Víno svaříme s vodou, necháme zchladnout a do směsi vložíme klobásy, česnek a žampiony a necháme asi půl hodiny marinovat. Poté marinádu slijeme, klobásy s česnekem a žampiony necháme okapat, osolíme a opepříme. Klobásy nakrájíme nakoso na špalíky 3 cm široké.
-
2
Klobásy s žampiony a česnekem napichujeme střídavě na jehly potřené olejem. Klademe na rošt, který jsme potřeli olejem, a za občasného otáčení grilujeme 10 minut.