Linguine s kaštany a žampiony
Suroviny
- 40 g Máslo čerstvé
- 100 g Rajčata
- 20 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 100 g Žampiony čerstvé
- 350 g Těstoviny Linguine
- 20 g Petržel kudrnka
- 200 g Vodní kaštany v nálevu
- 250 ml Smetana 16% (pochoutková)
- 3500 ml Voda pitná
- 20 ml Citronová šťáva
- 30 ml Víno Marsala
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 540 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 20 g
- Sodík 1983 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 72 g
- Cholesterol 43.3 mg
- Draslík 237.2 mg
- Vláknina 4102.5 mg
- Vitamín A 4102.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Kaštany scedíme, žampiony nakrájíme na silnější plátky, cherry rajčátka rozpůlíme, petrželku nasekáme najemno. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme žampiony a osmahneme. Přidáme kaštany, přilijeme víno, smetanu a vaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme rajčátka, osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou, prohřejeme a odstavíme.
-
3
Na talíře upravíme těstoviny, přelijeme omáčkou a podáváme.