Vepřové ledvinky na žampionech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 800 g Vepřové ledvinky
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Masox
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 3 dl Voda pitná
  • 1.11 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 276 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 308 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 641.2 mg
  • Draslík 651.7 mg
  • Vláknina 2489.8 mg
  • Vitamín A 2489.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibule oloupeme a nadrobno nakrájíme. Žampióny očistíme, omyjeme a okapané nakrájíme na plátky. Ledvinky omyjeme studenou vodou, osušíme, rozkrojíme, očistíme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme sádlo, osmažíme v něm nakrájenou cibuli, pak přidáme plátky ledvinek a z obou stran je opečeme. Do pánve přisypeme nakrájené žampiony, podle chuti opepříme a osolíme, přilijeme vodu a vše dusíme pod pokličkou doměkka.

  • 3

    Když jsou ledvinky měkké, zaprášíme směs v pánvi moukou, přimícháme rozdrobený Masox, přilijeme pivo, vše důkladně promíchámea ještě krátce převaříme a podáváme.

Komentáře k receptu