Vepřové ledvinky na žampionech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 276 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 10 g
- Sodík 308 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 641.2 mg
- Draslík 651.7 mg
- Vláknina 2489.8 mg
- Vitamín A 2489.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibule oloupeme a nadrobno nakrájíme. Žampióny očistíme, omyjeme a okapané nakrájíme na plátky. Ledvinky omyjeme studenou vodou, osušíme, rozkrojíme, očistíme a nakrájíme na plátky.
-
2
V pánvi rozehřejeme sádlo, osmažíme v něm nakrájenou cibuli, pak přidáme plátky ledvinek a z obou stran je opečeme. Do pánve přisypeme nakrájené žampiony, podle chuti opepříme a osolíme, přilijeme vodu a vše dusíme pod pokličkou doměkka.
-
3
Když jsou ledvinky měkké, zaprášíme směs v pánvi moukou, přimícháme rozdrobený Masox, přilijeme pivo, vše důkladně promíchámea ještě krátce převaříme a podáváme.