Pečená kachna se žampiony

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 1000 g Kachna domácí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 3 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 3 dl Voda pitná
  • 0.26 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 733 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 181 g
  • Sodík 239 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 127.2 mg
  • Draslík 450.1 mg
  • Vláknina 4476.7 mg
  • Vitamín A 4476.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony, očistíme, omyjeme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky.

  • 2

    Mrkve oškrábeme, omyjeme, nahrubo nastrouháme, cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka.

  • 3

    Kachnu omyjdeme, osušíme, osolíme, vložíme do pekáče, podlijeme pivem s trochou vody, přikrytou pečeme v troubě. V průběhu pečení kachnu občas polejeme vypečenou šťávou a podle potřeby přiléváme vodu.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme sádlo, osmažíme na něm připravenou cibuli, žampiony a mrkev.

  • 5

    Téměř měkkou kachnu vyjmeme z pekáče, naporcujeme ji, vrátíme zpět, přidáme k ní osmaženou zeleninu a houby, dopečeme ji doměkka.

  • 6

    Porce kachny se zeleninovo-houbovou směsí rozdělíme na servírovací talíře a podáváme s opečenými bramborami.

Komentáře k receptu