Rybí polévka Bagration
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 406 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 24 g
- Sodík 671 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 93 mg
- Draslík 364.6 mg
- Vláknina 3178.8 mg
- Vitamín A 3178.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybí hlavy ze sladkovodních ryb dobře omyjeme, dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme, opepříme, přidáme oloupanou cibuli překrájenou na čtvrtky a vše vaříme 30 minut.
-
2
Vývar přecedíme a obereme maso z kostí.
-
3
Z mouky a 60 g másla připravíme světlou jíšku, kterou přelijeme rybím vývarem, do kterého vložíme obrané rybí maso.
-
4
Žampiony oloupeme, rozkrájíme na plátky, opečeme na 50 g másla a vložíme i s vypečenou šťávou a tukem do hotové polévky.