Žebírka s houbovou nádivkou
Suroviny
- 80 g Cibule
- 100 g Pórek
- 40 g Slanina vepřová
- 45 g Žampiony - sterilované
- 120 g Maso mleté - mix
- 70 g Olej rostlinný
- 800 g Vepřová žebra
- 300 ml Hovězí vývar základní
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Kmín mletý
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 897 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 76 g
- Sodík 877 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 230.1 mg
- Draslík 677 mg
- Vláknina 2874.5 mg
- Vitamín A 2874.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.4 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žebírka naporcujeme na čtyři části, opláchneme, osušíme a do masa uděláme nožem kapsu na náplň. Česnek prolisujeme, cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme najemno, žampiony scedíme, necháme okapat a nakrájíme na tenké plátky, pórek nakrájíme na nudličky.
-
2
V míse promícháme mleté maso s cibulí, pórkem, petrželovou natí, žampiony, slaninou, rozšlehaným vejcem, strouhankou, solí, pepřem a mletou paprikou. Vypracujeme kompaktní hmotu, kterou naplníme kapsu v žebírkách.
-
3
Žebírka potřeme česnekem, posypeme solí, pepřem a kmínem. Vložíme je na olej a osmažíme ze všech stran. Osmažená žebírka podlijeme vývarem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.