Žebírka s houbovou nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 100 g Pórek
  • 40 g Slanina vepřová
  • 45 g Žampiony - sterilované
  • 120 g Maso mleté - mix
  • 70 g Olej rostlinný
  • 800 g Vepřová žebra
  • 300 ml Hovězí vývar základní
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Kmín mletý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 897 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 76 g
  • Sodík 877 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 230.1 mg
  • Draslík 677 mg
  • Vláknina 2874.5 mg
  • Vitamín A 2874.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žebírka naporcujeme na čtyři části, opláchneme, osušíme a do masa uděláme nožem kapsu na náplň. Česnek prolisujeme, cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme najemno, žampiony scedíme, necháme okapat a nakrájíme na tenké plátky, pórek nakrájíme na nudličky.

  • 2

    V míse promícháme mleté maso s cibulí, pórkem, petrželovou natí, žampiony, slaninou, rozšlehaným vejcem, strouhankou, solí, pepřem a mletou paprikou. Vypracujeme kompaktní hmotu, kterou naplníme kapsu v žebírkách.

  • 3

    Žebírka potřeme česnekem, posypeme solí, pepřem a kmínem. Vložíme je na olej a osmažíme ze všech stran. Osmažená žebírka podlijeme vývarem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.

Komentáře k receptu