Těstovinový salát s žampiony a bylinkami
Suroviny
- 250 g Žampiony čerstvé
- 250 g Těstoviny Conchigliette
- 80 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Olej olivový
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1.5 l Voda pitná
- 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.5 polévková lžíce Bazalka
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 418 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 23 g
- Sodík 309 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 208.4 mg
- Vláknina 5109.1 mg
- Vitamín A 5109.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do vroucí osolené vody s olejem vložíme těstoviny a vaříme na skus. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat.
-
2
Petrželovou nať a bazalku nasekáme najemno. Poté je smícháme se solí, pepřem, citronovou šťávou a olejem.
-
3
Zálivku promícháme s těstovinami a očištěnými, na tenké plátky nakrájenými žampiony. Salát necháme vychladit.