Krčmářova masová směs

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 200 g Párky jemné
  • 100 g Žampiony - sterilované
  • 400 g Vepřová kýta
  • 40 g Solamyl
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Feferony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kari koření
  • 1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 749 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 322 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 246.7 mg
  • Draslík 812.3 mg
  • Vláknina 3127.8 mg
  • Vitamín A 3127.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové i hovězí maso omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na nudličky. Párky nakrájíme na kolečka.

  • 2

    Feferonku podélně rozřízneme, odstraníme jadérka, opláchneme ji vodou a nakrájíme najemno. Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Žampiony opláchneme vodou a nakrájíme na kousky.

  • 3

    K nakrájenému masu v míse přidáme vajíčka a Solamyl, opepříme, osolíme, důkladně promícháme a necháme v chladu uležet.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme olej a kousky masa na něm za stálého míchání prudce osmažíme ze všech stran. Pak do pánve přimícháme nakrájenou cibuli, žampióny, feferonku a kolečka párků, přilijeme pivo, přidáme trochu worcesterové omáčky, dochutíme kari kořením a pepřem, osolíme a směs krátce podusíme, až je maso zcela měkké.

Komentáře k receptu