Čínský salát z hlávkového zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 312 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 18 g
- Sodík 281 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 516 mg
- Vláknina 14483.2 mg
- Vitamín A 14483.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 109.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hlávkové bílé zelí rozkrojíme na půlku a nakrájíme na středně silné nudličky. V hrnci s osolenou vodou zelí uvaříme do měkka, potom scedíme a propláchneme pod studenou tekoucí vodou. Necháme okapat, vložíme do misky.
-
2
Žampiony scedíme, spolu s kapií nakrájíme na tenké proužky, které přidáme do misky se zelím. Feferonky zbavíme jádřinců, drobně nasekáme, cibuli oloupeme, rozkrájíme na tenké pásky a spolu s feferonkami dáme do misky. Vše posypeme cukrem, polijeme octem, přidáme sůl, pepř a důkladně promícháme. Nakonec do salátu přilijeme podle potřeby olej, ještě jednou zamícháme. Hotový salát přikryjeme a dáme do ledničky na 3 - 5 hodin odpočinout.
-
3
Odležený salát rozložíme na talíře a podáváme.