Čínský salát z hlávkového zelí

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 130 g Žampiony - sterilované
  • 100 g Cukr krupice
  • 150 g Kapie sterilovaná
  • 30 ml Ocet rýžový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 5 ks Feferony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 l Voda pitná
  • 1 dl Olej olivový extra panenský
  • 1.5 kg Zelí hlávkové bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 312 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 281 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 516 mg
  • Vláknina 14483.2 mg
  • Vitamín A 14483.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 109.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlávkové bílé zelí rozkrojíme na půlku a nakrájíme na středně silné nudličky. V hrnci s osolenou vodou zelí uvaříme do měkka, potom scedíme a propláchneme pod studenou tekoucí vodou. Necháme okapat, vložíme do misky.

  • 2

    Žampiony scedíme, spolu s kapií nakrájíme na tenké proužky, které přidáme do misky se zelím. Feferonky zbavíme jádřinců, drobně nasekáme, cibuli oloupeme, rozkrájíme na tenké pásky a spolu s feferonkami dáme do misky. Vše posypeme cukrem, polijeme octem, přidáme sůl, pepř a důkladně promícháme. Nakonec do salátu přilijeme podle potřeby olej, ještě jednou zamícháme. Hotový salát přikryjeme a dáme do ledničky na 3 - 5 hodin odpočinout.

  • 3

    Odležený salát rozložíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu