Vepřové kotlety na pivě se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 216 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 12 g
- Sodík 115 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 73.2 mg
- Draslík 463.2 mg
- Vláknina 789.8 mg
- Vitamín A 789.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žampióny očistíme, omyjeme pod studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme na plátky.
-
2
Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, na několika místech nařízneme, z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej a kotlety v něm z obou stran opečeme doměkka.
-
4
Měkké kotlety vyjmeme z pánve, ve šťávě v pánvi rozpustíme máslo, krátce v ní orestujeme nakrájené žampióny, zaprášíme moukou, přilijeme pivo, směs promícháme a necháme krátce vařit.
-
5
Opečené kotlety na servírovacích talířích přelijeme šťávou se žampióny a podáváme.