Vepřové kotlety na pivě se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 14 g Máslo čerstvé
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 216 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 115 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 73.2 mg
  • Draslík 463.2 mg
  • Vláknina 789.8 mg
  • Vitamín A 789.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampióny očistíme, omyjeme pod studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, na několika místech nařízneme, z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej a kotlety v něm z obou stran opečeme doměkka.

  • 4

    Měkké kotlety vyjmeme z pánve, ve šťávě v pánvi rozpustíme máslo, krátce v ní orestujeme nakrájené žampióny, zaprášíme moukou, přilijeme pivo, směs promícháme a necháme krátce vařit.

  • 5

    Opečené kotlety na servírovacích talířích přelijeme šťávou se žampióny a podáváme.

Komentáře k receptu