Knedlíčky z kuřecího masa zapečené s omáčkou se žampiony
Suroviny
- 150 g Cibule
- 700 g Kuřecí prsa
- 50 g Máslo čerstvé
- 120 g Sýr Ementál (Primátor)
- 500 g Žampiony čerstvé
- 350 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 600 ml Víno bílé
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 l Vývar drůbeží
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1616 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 81 g
- Sodík 1881 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 305.3 mg
- Draslík 1253.4 mg
- Vláknina 3976.1 mg
- Vitamín A 3976.1 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěná a nakrájená kuřecí prsa rozmixujeme se šlehačkou, pepřem a solí. Z hmoty lžičkami vytvarujeme knedlíčky a vkládáme do vroucího drůbežího vývaru. Vaříme zhruba 2 minuty, vyjmeme a necháme okapat.
-
2
Na omáčku připravíme z očištěných a pokrájených žampionů. Na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme žampiony, vmícháme víno a smetanu. Na mírném plameni necháme omáčku zredukovat až do zhoustnutí. Na závěr přimícháme jemně posekanou petrželovou nať.
-
3
Okapané knedlíčky vložíme do zapékací mísy, přelijeme žampionovou omáčkou, posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a v troubě předehřáté na 200 °C zapékáme zhruba čtvrt hodiny.