Pudink ze žampionů s bylinkovou omáčkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 400 g Petržel - nať
  • 500 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 200 ml Vaječný bílek slepičí
  • 400 ml Vývar drůbeží
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.25 kávová lžička Pepř bílý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Žampiony čerstvé
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1010 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 83 g
  • Sodík 540 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 222.5 mg
  • Draslík 1729.8 mg
  • Vláknina 13892.8 mg
  • Vitamín A 13892.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 195.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné žampiony podusíme na másle, až pustí vodu. Poté je rozmixujeme. Do žampionů vmícháme pepř, sůl, bílky, smetanu, sladkou papriku a jemně posekanou petrželovou nať, dobře promícháme. Hmotou plníme máslem vymazané formičky, které přikryjeme alobalem. Formičky vložíme do vodní lázně do trouby a při teplotě 200 °C pečeme zhruba 85 minut.

  • 2

    V mezičase připravíme omáčku. Jemně nasekanou petrželovou nať smícháme s prolisovaným česnekem a alespoň 10 minut povaříme v drůbežím vývaru. Poté necháme mírně prochladnout, rozmixujeme, vmícháme smetanu a necháme prohřát.

  • 3

    Pudink servírujeme přelitý omáčkou.

Komentáře k receptu