Pivní jihomoravský špíz

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 20 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Salám měkký
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 2 polévková lžíce Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.56 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 214 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 395 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 159.9 mg
  • Draslík 126 mg
  • Vláknina 139.8 mg
  • Vitamín A 139.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tvrdý sýr a salám nakrájíme na větší kostičky. Žampiony očistíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme je na poloviny.

  • 2

    V misce rozšleháme vajíčka s pivem a hladkou mouku, těstíčko dochutíme pepřem a solí. Připravené kousky sýra a salámu a půlky žampionů v něm obalujeme a postupně střídavě napichujeme na grilovací jehly nebo špejle.

  • 3

    Špízy pečeme ve větší pánvi na rozpáleném oleji, v průběhu pečení je obracíme.

Komentáře k receptu