Jablonecké pivní tousty se žampionovou směsí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 198 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 8 g
- Sodík 233 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 19.4 mg
- Draslík 73.1 mg
- Vláknina 266.5 mg
- Vitamín A 266.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Veku nakrájíme na plátky, z jedné strany je namažeme máslem, rozložíme na plech s pečicím papírem a prudce upečeme v předehřáté troubě.
-
2
Žampiony omyjeme studenou vodou a nakrájíme na tenké plátky. V pánvi rozehřejeme zbylé máslo, orestujeme na něm plátky žampionů, podlijeme je pivem a dusíme, až změknou. Pak k nim vmícháme smetanu a směs dochutíme solí.
-
3
Na opečené plátky veky dáme kolečka salámu, na ně žampionovou směs, vše posypeme nastrouhaným sýrem a v troubě krátce zapečeme.
-
4
Tousty podáváme teplé, posypané jemně nakrájenou petrželkou.