Jablonecké pivní tousty se žampionovou směsí

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 50 g Šunkový salám
  • 50 g Žampiony čerstvé
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 8 plátek Veka
  • 0.25 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.25 dl Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 198 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 233 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 19.4 mg
  • Draslík 73.1 mg
  • Vláknina 266.5 mg
  • Vitamín A 266.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Veku nakrájíme na plátky, z jedné strany je namažeme máslem, rozložíme na plech s pečicím papírem a prudce upečeme v předehřáté troubě.

  • 2

    Žampiony omyjeme studenou vodou a nakrájíme na tenké plátky. V pánvi rozehřejeme zbylé máslo, orestujeme na něm plátky žampionů, podlijeme je pivem a dusíme, až změknou. Pak k nim vmícháme smetanu a směs dochutíme solí.

  • 3

    Na opečené plátky veky dáme kolečka salámu, na ně žampionovou směs, vše posypeme nastrouhaným sýrem a v troubě krátce zapečeme.

  • 4

    Tousty podáváme teplé, posypané jemně nakrájenou petrželkou.

Komentáře k receptu