Dušená kapusta se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1949 kcal
- Sacharidy 380 g
- Tuky 28 g
- Sodík 480 mg
- Bílkoviny 119 g
- Uhlovodany 379 g
- Cholesterol 1.4 mg
- Draslík 14451.3 mg
- Vláknina 141314 mg
- Vitamín A 141314 mg
- Vitamín B6 9.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3623.7 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 56.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Listy z kapusty si očistíme a opláchneme. Potom je ponoříme do vroucí vody a necháme je spařit. Následně je vyjmeme a necháme oschnout. Řapíky seřízneme naplocho.
-
2
Rýži připravíme podle návodu na obalu. Hotovou rýži vyjmeme z hrnce, necháme okapat a odložíme bokem.
-
3
Houby důkladně očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Jarní cibulku opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kolečka. Rajčata ponoříme do vroucí vody a necháme je spařit, oloupeme a odstraníme jadérka. Klíčky omyjeme v chladné vodě a necháme je oschnout.
-
4
Houby smícháme společně s klíčky, zeleninou a rýží. Dochutíme sherry, sójovou omáčkou a přidáme špetku pepře.
-
5
Kapustové listy pokryjeme přiměřenou vrstvou hub. Poté je srolujeme do závitků a okraje přitom lehce přehneme. Závitky následně zpevníme kuchyňskou nití.