Dušená kapusta se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Pšeničné klíčky
  • 200 g Rýže loupaná
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 300 ml Vývar zeleninový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 12 ks Kapusta hlávková
  • 5 ks Rajčata
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 6 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 6 polévková lžíce Rajčata Cherry
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1949 kcal
  • Sacharidy 380 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 480 mg
  • Bílkoviny 119 g
  • Uhlovodany 379 g
  • Cholesterol 1.4 mg
  • Draslík 14451.3 mg
  • Vláknina 141314 mg
  • Vitamín A 141314 mg
  • Vitamín B6 9.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3623.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 56.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Listy z kapusty si očistíme a opláchneme. Potom je ponoříme do vroucí vody a necháme je spařit. Následně je vyjmeme a necháme oschnout. Řapíky seřízneme naplocho.

  • 2

    Rýži připravíme podle návodu na obalu. Hotovou rýži vyjmeme z hrnce, necháme okapat a odložíme bokem.

  • 3

    Houby důkladně očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Jarní cibulku opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kolečka. Rajčata ponoříme do vroucí vody a necháme je spařit, oloupeme a odstraníme jadérka. Klíčky omyjeme v chladné vodě a necháme je oschnout.

  • 4

    Houby smícháme společně s klíčky, zeleninou a rýží. Dochutíme sherry, sójovou omáčkou a přidáme špetku pepře.

  • 5

    Kapustové listy pokryjeme přiměřenou vrstvou hub. Poté je srolujeme do závitků a okraje přitom lehce přehneme. Závitky následně zpevníme kuchyňskou nití.

Komentáře k receptu