Zapečené medailonky
Suroviny
- 200 g Listové těsto
- 200 g Sýr Ementál (Primátor)
- 9 g Sůl
- 7 g Sůl
- 6 g Pepř černý mletý
- 5 g Pepř černý mletý
- 200 g Žampiony čerstvé
- 2 g Muškátový oříšek
- 600 g Vepřová kýta
- 100 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 50 ml Olej olivový
- 30 ml Olej olivový
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 stroužek Česnek
- 2 dl Smetana 16% (pochoutková)
- 1 dl Víno bílé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1069 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 81 g
- Sodík 1695 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 246.8 mg
- Draslík 823.9 mg
- Vláknina 5548 mg
- Vitamín A 5548 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové medailonky naklepeme, osolíme, opepříme a z obou stran zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Přendáme do pekáče, do výpeku na pánvi přilijeme víno a krátce povaříme. Vmícháme smetanu, ochutíme muškátovým oříškem a směsí zalijeme medailonky v pekáči.
-
2
Na pánvi opečeme žampiony nakrájené na plátky, přidáme nasekanou cibuli a česnek a 3 minuty podusíme. Nakonec přidáme konzervovaná rajčata, sůl, pepř a omáčku nalijeme jako další vrstvu do pekáče. Pokryjeme plátky sýra a jako poslední vrstvu rozložíme plát z listového těsta, okraje utěsníme a přitiskneme k pekáči. Vidličkou uděláme po celé ploše otvory, potřeme ušlehaným vejcem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.