Závitky z kuřecího masa s žampiony a kapustou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 291 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 8 g
- Sodík 294 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 64.5 mg
- Draslík 1641.2 mg
- Vláknina 11239.8 mg
- Vitamín A 11239.8 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 303.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žampiony očistíme, opláchneme studenou vodou, necháme je okapat a nakrájíme na tenké plátky.
-
2
Z kapusty odstraníme vnější listy, několik pěkných zdravých listů opatrně odebereme a krátce je celé povaříme v osolené vařící vodě. Listy pak necháme okapat. Suché rozložíme na pracovní plochu tak, aby vytvořily obdélníky velké přibližně jako plátky masa.
-
3
Zbylou kapustu opláchneme pod studenou vodou a okapanou nakrájíme na větší kousky.
-
4
Kuřecí prsa omyjeme a osušíme, rozřízneme na větší plátky, které opepříme a osolíme. V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm z obou stran prudce osmažíme. Potom vyjmeme a položíme na kapustové listy. Žampiony rovnoměrně rozprostřeme na maso, listy s masem stočíme a zajistíme proti rozbalení párátky nebo pevnou nití.
-
5
Nakrájenou kapustu krátce podusíme ve výpeku po smažení masa, zalijeme vývarem a promícháme.
-
6
Do pekáče rozložíme směs z pánve, přidáme závitky, pekáč přikryjeme a pokrm pečeme 15 minut v troubě předehřáté na 160 stupňů. Potom pekáč odkryjeme a pečeme ještě 5 až 10 minut.
-
7
Upečené závitky nakrájíme na plátky, zeleninu ochutíme pepřem a solí. Maso podáváme samostatně na talířích s listy kapusty, zeleninu v misce.