Třeboňský kapr

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kapr obecný
  • 45 g Máslo čerstvé
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Žampiony čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 291 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 271 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 112.5 mg
  • Draslík 562.6 mg
  • Vláknina 725 mg
  • Vitamín A 725 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapra naporcujeme, osolíme, pokmínujeme a poprášíme moukou.

  • 2

    Vložíme do rozpáleného másla a zvolna opékáme po všech stranách dozlatova.

  • 3

    Po upečení kapra vyndáme a máslo v pánvi zaprášíme moukou, orestujeme a zalijeme trochou vody. Šťáva musí být řídká.

  • 4

    Přidáme na plátky nakrájené žampiony a 15 g másla. Vaříme dokud se nám nezačne na houstnoucí šťávě usazovat tuk.

Komentáře k receptu