Bažant na žampionech s husími játry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 911 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 68 g
- Sodík 1721 mg
- Bílkoviny 61 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 405.1 mg
- Draslík 909.5 mg
- Vláknina 2081 mg
- Vitamín A 2081 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 47.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného bažanta protkneme a naplníme slaninou, osolíme vevnitř i na povrchu a pevně svážeme provázkem. V pekáči osmahneme na 50g másla cibuli nasekanou nadrobno, na tento základ vložíme bažanta a opečeme z každé strany. Přidáme nové koření, pepř a nožičky z žampionů, které použijeme na omáčku. Zalijeme vývarem a zakryté dusíme v troubě při střední teplotě asi 30 minut.
-
2
Zatím žampiony a husí játra nakrájené na plátky opečeme na zbylém másle, zalijeme vínem a krátce podusíme, hotové osolíme.
-
3
Upečené bažanty vyjmeme a naporcujeme, šťávu scedíme a smícháme s játry a žampiony. Podáváme porci bažanta ozdobenou plátky jater a žampionů, přelitou sosem.