Restovaná zelenina s novými brambory
Suroviny
- 200 g Brambory rané
- 250 g Cuketa
- 50 g Hrášek
- 80 g Chřest bílý
- 50 g Máslo čerstvé
- 60 g Mrkev kořen
- 80 g Ředkvička
- 150 g Žampiony čerstvé
- 60 g Olivy černé
- 60 g Šalotka
- 50 g Fazolové lusky zelené
- 60 g Cibulka jarní
- 30 g Rajčata sušená sterilovaná
- 20 g Ančovičky konzervované
- 50 ml Olej olivový
- 100 ml Vývar zeleninový
- 50 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 473 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 40 g
- Sodík 667 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 19.7 mg
- Draslík 716.6 mg
- Vláknina 10888.8 mg
- Vitamín A 10888.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.1 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Všechnu zeleninu očistíme, nové brambory očistíme kartáčkem. Bazalku drobně nasekáme, sušená rajčata nakrájíme na drobné kostičky.
-
2
Všechnu zeleninu uvaříme na zkus, scedíme a přelijeme studenou vodou. Zeleninu poté nakrájíme, kromě žampiónů, ředkviček, cukety, šalotky a jarní cibulky.
-
3
Česnek, ančovičky, olivový olej, olivy, polovinu dávky bazalky a špetku pepře rozmixujeme na pastu. Do pasty vmícháme sušená rajčata a necháme vychladit.
-
4
Na oleji asi pět minut dusíme žampiony s ředkvičkami, poté je vyjmeme a nakrájíme na kousky. Do pánve vložíme jarní cibulku, pokrájenou cuketu a šalotku a tři minuty restujeme. Orestovanou zeleninu vyjmeme a necháme okapat. Do pánve vlijeme zeleninový vývar, pastu a máslo. Směs na mírném plameni zredukujeme na polovinu. Do směsi vmícháme všechnu zeleninu a necháme prohřát.
-
5
Zeleninu servírujeme posypanou zbylou bazalkou.