Indické grilované kuře na smetaně
Suroviny
- 12 g Kardamom
- 15 g Skořice celá
- 125 ml Jogurt bílý
- 50 ml Máslo čerstvé
- 100 ml Koriandr čerstvý
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Muškátový květ
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 kávová lžička Kmín římský
- 4 kávová lžička Pasta česneková
- 4 kávová lžička Pasta zázvorová
- 4 ks Cibule
- 4 ks Rajčata
- 4 ks Žampiony čerstvé
- 4 ks Hřebíček
- 10 ks Pepř černý celý
- 2 ks Paprika zelená
- 10 ks Chilli paprička zelená
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 kg Kuře
- 2 polévková lžíce Zázvor celý
- 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 553 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 35 g
- Sodík 286 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 140.2 mg
- Draslík 1315.5 mg
- Vláknina 13948.4 mg
- Vitamín A 13948.4 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.7 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Veškeré suché koření rozdrtíme na prášek a smícháme dohromady. Kuře omyjeme a očistíme. Následně je nakrájíme na menší kousky.
-
2
Na marinádu smícháme dohromady jogurt, nadrcené koření, zázvorovou a česnekovou pastu, sůl a nakrájené chilli papričky. Kuře důkladně obalíme v marinádě a necháme 12 hodin marinovat.
-
3
Kousky marinovaného kuřete napícháme na grilovací špejle a necháme je grilovat na pekáči v troubě. Občas je zalijeme marinádou.
-
4
Na pánvi si rozpálíme máslo a osmažíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, zázvor, zelené chilli, žampiony a papriku.
-
5
Když je maso ugrilované, vyndáme jej z trouby a necháme na pánvi se žampionovou směsí smažit 5 minut. Následně přidáme nakrájená rajčata a smažíme další 3 minuty.
-
6
Maso společně se zeleninou dáme na talíře, zalijeme smetanou, ozdobíme lístky koriandru a můžeme podávat.