Žampionové noky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 242 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 15 g
- Sodík 1042 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 199 mg
- Draslík 201.5 mg
- Vláknina 3588 mg
- Vitamín A 3588 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dušenou rýži v míse smícháme s nasekanou petrželkou a najemno nakrájenými žampiony. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový ořech a žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který jemně vmícháme do rýžové hmoty.
-
2
Lžící namočenou do horké vody vykrajujeme noky, které vhazujeme do vroucí vody a povaříme asi 3 minuty. Vyjmeme děrovanou naběračkou a rozdělíme na jednotlivé talíře.
-
3
Podáváme zalité rozpuštěným máslem a posypané petrželkou.