Dušené žampiony s bambusem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 37 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 6 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 500 g Žampiony čerstvé
  • 5 g Cukr krupice
  • 200 g Bambusové výhonky
  • 4 g Maizena - kukuřičný škrob
  • 80 ml Olej olivový
  • 20 ml Omáčka sójová
  • 20 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 1 ks Cibule
  • 1 dl Víno bílé
  • 2 dl Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 334 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 826 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 0.9 mg
  • Draslík 794.8 mg
  • Vláknina 6847.5 mg
  • Vitamín A 6847.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.5 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozpáleném oleji v pánvi zpěníme cibuli nadrobno, přidáme žampiony nakrájené na plátky a prudce opečeme.

  • 2

    Bambusové výhonky nasekáme na menší kusy a přihodíme na pánev, zalijeme sójovou omáčkou, osolíme, opepříme, přidáme cukr a víno. Nakonec podlijeme vývarem a 5 minut necháme zakryté dusit na mírném ohni. Vmícháme maizenu, ještě minutu povaříme a odstavíme. Podáváme pokapané arašídovým olejem.

Komentáře k receptu