Špekáčkový špíz

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 ml Olej stolní
  • 8 ks Rajčata
  • 15 ks Žampiony čerstvé
  • 8 ks Špekáčky
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 25 dkg Cibule
  • 20 dkg Slanina vepřová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1120 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 95 g
  • Sodík 532 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 41 mg
  • Draslík 3556.7 mg
  • Vláknina 24754.8 mg
  • Vitamín A 24754.8 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.6 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špekáčky překrojíme na polovinu, slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli a rajčata na polovinu.

  • 2

    Na jehlu nebo špejli střídavě napichujeme špekáčky, cibuli, slaninu, hlavičky oloupaných žampiónů a rajčata.

  • 3

    Osolíme, opepříme a pečeme na oleji ze všech stran dozlatova.

Komentáře k receptu