Podzimní salát s žampióny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 1 kávová lžička Omáčka sójová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Balsamico ocet
  • 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Salát Polníček
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 208 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 394 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 321.2 mg
  • Vláknina 3465 mg
  • Vitamín A 3465 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampióny omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na jemné plátky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Polníček omyjeme a natrháme na kousky.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo, prudce na něm osmažíme cibuli, pak přisypeme nakrájené žampiony a vše ještě chvíli za stálého míchání smažíme. Během smažení dochutíme sójovou omáčkou.

  • 3

    V míse smícháme olej, ocet a hořčici, dresink dochutíme pepřem a solí. K dresinku přidáme kousky polníčku, promícháme, rozložíme na talíře, posypeme usmaženými žampiony a podáváme.

Komentáře k receptu