Podzimní salát s žampióny
Suroviny
- 150 g Žampiony čerstvé
- 1 kávová lžička Omáčka sójová
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Balsamico ocet
- 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 1 ks Cibule
- 1 ks Salát Polníček
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 208 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 19 g
- Sodík 394 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 321.2 mg
- Vláknina 3465 mg
- Vitamín A 3465 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žampióny omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na jemné plátky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Polníček omyjeme a natrháme na kousky.
-
2
V pánvi rozehřejeme máslo, prudce na něm osmažíme cibuli, pak přisypeme nakrájené žampiony a vše ještě chvíli za stálého míchání smažíme. Během smažení dochutíme sójovou omáčkou.
-
3
V míse smícháme olej, ocet a hořčici, dresink dochutíme pepřem a solí. K dresinku přidáme kousky polníčku, promícháme, rozložíme na talíře, posypeme usmaženými žampiony a podáváme.