Žampionové ragú
Suroviny
- 125 g Smetana 12% (konzumní)
- 750 g Žampiony čerstvé
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 1 hrst Petržel kudrnka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Víno bílé
- 1 polévková lžíce Tuk
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 148 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 9 g
- Sodík 77 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 17.3 mg
- Draslík 652.6 mg
- Vláknina 4908.8 mg
- Vitamín A 4908.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žampiony omyjeme, necháme okapat, nakrájíme je na plátky a smícháme s citronovou šťávou.
-
2
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno.
-
3
V hrnci rozehřejeme tuk, krátce na něm osmahneme nakrájenou cibuli a česnek, pak přisypeme žampiony a za stálého míchání je osmažíme. Do hrnce přilijeme víno a přimícháme smetanu, ochutíme paprikou, opepříme, osolíme a důkladně promícháme. Nepřikryté vaříme, dokud ragú nezhoustne.
-
4
Podáváme posypané jemně nasekanou petrželkou.