Těstoviny s boloňskou omáčkou
Suroviny
- 400 g Těstoviny konzumní
- 150 g Žampiony čerstvé
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 150 g Vepřové maso mleté
- 150 g Hovězí maso mleté
- 1 kávová lžička Tymián sušený
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 ks Cibule
- 1 hrst Pažitka
- 1 hrst Petržel kudrnka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1.5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 583 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 16 g
- Sodík 268 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 50.3 mg
- Draslík 619.9 mg
- Vláknina 4341.4 mg
- Vitamín A 4341.4 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žampiony opláchneme studenou vodou, necháme je v sítu okapat a potom je nakrájíme na plátky.
-
2
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Petrželku a pažitku opláchneme vodou a okapané najemno nasekáme.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm dozlatova mleté maso. Pak přidáme plátky žampionů a nakrájenou cibuli, promícháme a krátce smažíme. Do směsi přidáme rajčata a dochutíme ji tymiánem, chilli kořením, pepřem a solí. Na mírném ohni za občasného míchání necháme 10 minut vařit.
-
4
Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, pak je slijeme a necháme okapat.
-
5
Okapané teplé těstoviny rozdělíme na talíře, přidáme k nim směs z pánve, posypeme nasekanou pažitkou a petrželí a podáváme.