Rybí filé zapečené se žampionovou směsí
Suroviny
- 400 g Žampiony čerstvé
- 50 g Mandle
- 60 g Máslo čerstvé
- 15 g Olivy černé
- 600 g Filé rybí
- 1 kávová lžička Tymián sušený
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 hrst Petržel kudrnka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý celý
- 1 dl Víno bílé
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 391 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 20 g
- Sodík 130 mg
- Bílkoviny 69 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 18 mg
- Draslík 437 mg
- Vláknina 5778.7 mg
- Vitamín A 5778.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žampiony omyjeme, necháme okapat, nakrájíme na kousky.
-
2
Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme, nasekáme a osmahneme na rozpálené pánvi bez oleje.
-
3
V pánvi rozehřejeme třetinu másla, krátce na něm osmažíme žampiony, ochucené tymiánem. Následně přidáme med, sůl, pepř, promícháme a necháme zchladnout.
-
4
Olivy vypeckujeme, nakrájíme na plátky, v míse je smícháme s žampionovou směsí a opraženými mandlemi.
-
5
Rybí filé pokapeme citronovou šťávou, osolíme, rozprostřeme do máslem vymazané zapékací formy a na něj rozetřeme připravenou směs. Vše ještě posypeme zbylým máslem, které jsme promíchali se strouhankou. Podél okrajů zapékací formy přilijeme bílé víno.
-
6
Formu vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 180 stupňů, zapékáme 15 minut.
-
7
Podáváme posypané nasekanou petrželkou.