Rybí filé zapečené se žampionovou směsí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Žampiony čerstvé
  • 50 g Mandle
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 15 g Olivy černé
  • 600 g Filé rybí
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý celý
  • 1 dl Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 391 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 130 mg
  • Bílkoviny 69 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 437 mg
  • Vláknina 5778.7 mg
  • Vitamín A 5778.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony omyjeme, necháme okapat, nakrájíme na kousky.

  • 2

    Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme, nasekáme a osmahneme na rozpálené pánvi bez oleje.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme třetinu másla, krátce na něm osmažíme žampiony, ochucené tymiánem. Následně přidáme med, sůl, pepř, promícháme a necháme zchladnout.

  • 4

    Olivy vypeckujeme, nakrájíme na plátky, v míse je smícháme s žampionovou směsí a opraženými mandlemi.

  • 5

    Rybí filé pokapeme citronovou šťávou, osolíme, rozprostřeme do máslem vymazané zapékací formy a na něj rozetřeme připravenou směs. Vše ještě posypeme zbylým máslem, které jsme promíchali se strouhankou. Podél okrajů zapékací formy přilijeme bílé víno.

  • 6

    Formu vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 180 stupňů, zapékáme 15 minut.

  • 7

    Podáváme posypané nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu