Italské závitky z telecího masa
Suroviny
- 50 g Šunka dušená
- 200 g Žampiony čerstvé
- 250 g Telecí kýta
- 50 g Mozzarella
- 2 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 1 ks Šalotka
- 1 ks Salát kadeřavý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.5 dl Vývar zeleninový
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 585 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 37 g
- Sodík 354 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 137.8 mg
- Draslík 1419.2 mg
- Vláknina 4329.5 mg
- Vitamín A 4329.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šunku a Mozzarellu pokrájíme na malé kousky, v misce smícháme.
-
2
Maso rozporcujeme na dva větší plátky, omyjeme, osušíme, naklepeme. Z jedné strany důkladně opepříme, osolíme, poté otočíme, potřeme hořčicí a rozprostřeme na něj šunku s Parmezánem.
-
3
Plátek masa zabalíme, zajistíme párátky tak, aby se nemohl rozvinout a směs šunky se sýrem nemohla vytéct.
-
4
V hrnci rozpálíme olej, závitky na něm prudce ze všech stran osmažíme. Potom do pánve přilijeme vývar a závitky 20 minut dusíme pod pokličkou na středním ohni.
-
5
Žampiony očistíme, omyjeme, necháme okapat. Odřízneme kloboučky, rozčtvrtíme je, šalotku oloupeme a nasekáme na jemno. Listy salátu omyjeme, osušíme, rozkrájíme na širší nudličky.
-
6
V pánvi rozehřejeme máslo, krátce osmažíme nakrájenou šalotku, potom přisypeme houby, 3 minuty smažíme. Přidáme nakrájený salát, necháme zavadnout, dochutíme pepřem a solí, přilijeme zakysanou smetanu, důkladně promícháme.
-
7
Závitky podáváme společně se směsí z pánve.