Vepřové závitky se žampiony a šalotkou
Suroviny
- 250 g Vepřová kýta
- 200 g Žampiony čerstvé
- 2 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 1 ks Šalotka
- 1 ks Salát kadeřavý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 1 dl Vývar zeleninový
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 632 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 46 g
- Sodík 461 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 112 mg
- Draslík 1412.7 mg
- Vláknina 4779.5 mg
- Vitamín A 4779.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso rozporcujeme na dva větší plátky, omyjeme a osušíme, naklepeme. Z jedné strany potřeme hořčicí, z druhé rozetřeme pepř a sůl. Plátek masa stočíme stranou s hořčicí dovnitř a zajistíme proti rozvinutí párátky.
-
2
V hrnci rozpálíme olej, závitky na něm prudce ze všech stran osmažíme. Potom do pánve přilijeme vývar a závitky 20 minut dusíme pod pokličkou na středním ohni.
-
3
Žampiony očistíme, omyjeme a necháme okapat. Odřízneme kloboučky a rozčtvrtíme je. Šalotku oloupeme a nasekáme na jemno. Listy salátu omyjeme, osušíme a nakrájíme na širší nudličky.
-
4
V pánvi rozehřejeme máslo, krátce osmažíme nakrájenou šalotku, pak přisypeme houby a 3 minuty smažíme. Přidáme nakrájený salát, necháme zavadnout, dochutíme pepřem, solí, přilijeme zakysanou smetanu a důkladně promícháme.
-
5
Závitky podáváme společně se směsí z pánve.