Srnčí maso zapečené v palačinkách
Suroviny
- 60 g Cibule
- 25 g Máslo čerstvé
- 25 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 60 g Smetana 16% (pochoutková)
- 250 g Sýr Ementál (Primátor)
- 8 g Sůl
- 150 g Žampiony čerstvé
- 1 g Bobkový list
- 2 g Nové koření celé
- 1 g Tymián sušený
- 10 g Paprika mletá sladká
- 2 g Pepř černý celý
- 600 g Srnčí maso
- 30 g Olej slunečnicový
- 300 ml Mléko polotučné
- 250 ml Mléko polotučné
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 503 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 28 g
- Sodík 640 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 188.4 mg
- Draslík 509.1 mg
- Vláknina 3720.8 mg
- Vitamín A 3720.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce s vroucí vodou vložíme srnčí maso, celou cibuli, osolíme, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, tymián a uvaříme doměkka. Maso scedíme, umeleme na masovém strojku, v pánvi z másla a hladké mouky usmažíme jíšku, přidáme plátky žampionů, orestujeme, rozředíme smetanou, provaříme a přimícháme k masu, obarvíme mletou paprikou a promícháme.
-
2
V misce z mléka, mouky, vejce a špetky soli vymícháme těsto na palačinky. V pánvi rozehřejeme olej a něm tenké palačinky usmažíme. Na palačinky rovnoměrně rozdělíme srnčí masovou směs, palačinky zavineme, vyskládáme do pekáčku, zalijeme mlékem s rozkvedlaným vejcem, zasypeme strouhaným sýrem a 20 minut zapékáme ve vyhřáté troubě.
-
3
Palačinky s masovou nápní rozdělíme na talíře a ihned podáváme.