Plněné žampiony s ořechy a sýrem
Suroviny
- 30 g Ořechy vlašské
- 20 g Strouhanka
- 1 kávová lžička Bazalka
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Tymián čerstvý
- 0.5 kávová lžička Pepř bílý
- 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
- 16 ks Žampiony čerstvé
- 3 ks Rajčata sušená sterilovaná
- 2 špetka Pepř citronový
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Sýr Gorgonzola
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 788 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 41 g
- Sodík 790 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 88 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 6640.8 mg
- Vláknina 47099.1 mg
- Vitamín A 47099.1 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 244.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Velké žampiony očistíme, omyjeme a osušíme. Nožičky drobně posekáme a dáme je do mísy společně s nadrobno pokrájenými ořechy. Očistíme česnek, rozetřeme ho a přidáme k ořechům. Omyjeme bazalku, rozmarýn a tymián. Bylinky omyjeme a posekáme nadrobno. Sušená rajčata nakrájíme nadrobno. Nastrouháme sýr a přidáme ho s bylinkami a rajčaty do mísy. Směs dochutíme citronovým pepřem, promícháme se strouhankou a naplníme žampiony.
-
2
Poklademe je do olejem (1 lžíce) vymazané zapékací mísy. Posypeme čerstvě pomletým pepřem a sladkou paprikou. Pečeme při 175°C přibližně 20-25 minut. Plněné žampiony servírujeme horké.